Montering av vinterkassetter

Torsdag 10. november blir det byttet fra sommerkassett til vinterkassett i ventilasjonsaggregatene hos de som har innmontert sommerkassett. Oppstart er kl 10. Varsel er lagt i samtlige postkasser mandag 7. november.

Merk: Vinterkassetten må plasseres ved kjøkkenbenken – ellers blir ikke kassetten skiftet.

Vaktmester har styrets tillatelse til å låse seg inn i leiligheten ved bruk av hovednøkkelen. For de som ønsker å reservere seg, eller være tilstede ved når det kassetten skiftes, ta kontakt med vaktmester Jon Anders Wold på tlf 90187915. Det vil da bli gjort en avtale med den enkelte slik at de som ønsker det kan være tilstede under arbeidet.

Fordi vaktmester ikke har noen oversikt over hvilke leiligheter som har sommerkassett, er det nødvendig å sjekke alle leilighetene.

Omtrent 20 leiligheter har sommerkassett, og det er mulig å anskaffe en kassett ved henvendelse til styret: styret@porthuset.com Kassetten koster omkring kr. 1000,-.

Hvorfor skiftes kassetten?

Porthuset har et balansert ventilasjonssystem med varmegjenvinning. Vinterkassetten varmer opp innluft med varm luft som sendes ut i leilighetene gjennom ventilasjonsaggregatet. I sommerhalvåret kan varmegjenvinningsenheten tas ut av aggregatet og erstattes med en sommerkassett som trekker inn lufta uten noen oppvarming i ventilasjonsaggregatet (såkalt bypass-enhet). Temperaturen blir da noe kjøligere enn ved bruk av vinterkassett. Erfaringsmessig blir leilighetene i huset svært varme om sommeren.

Ta kontakt med styret ved spørsmål.